Annons

Annons

Pärondessert med kolasås

Läckraste desserten i glas med en päronkräm med smak av kardemumma. Toppas med kolasås och vaniljglass!

Dessert med päron och kolasås recept

4 personer
4 päron
½ dl vatten
2 dl strösocker
½ tsk stött kardemumma

Servering:
½ liter vaniljglass
3 msk kolasås, se recept (eller köp färdig på tub)

Annons

1. Skala och dela päronen mitt itu. Ta bort kärnorna och skär päronen
 i tärningar.
2. Koka upp vatten, socker, kardemumma och pärontärningar i en kastrull. Låt småkoka tills päronen är mjuka. Mixa päronen till en kräm.
3. Vid servering: Fördela päronkrämen i 4 glas. Servera med en
kula vaniljglass och ringla över
kolasås.

Saltad kolasås
Värm 1 1/2 msk glykossirap i en 
tjockbottnad kastrull. Tillsätt 1 1/4 dl strösocker, lite i taget. Värm
under omrörning tills karamellsåsen är härligt brun. Tillsätt 1 dl vispgrädde, 
lite i taget under omrörning.  Ta kastrullen från plattan och rör  ner 30 g smör, skuret i tärningar. Smaka av med flingsalt.

Recept: 
Janet Gustavsson 

Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Glutenfri päronkaka med kolasås och popcorn

Päron- och aniskaka i långpanna

Päronkaka med färskosttopping


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…