Annons

Annons

Dillkyckling med pressgurka

Bjud på en gryta full av vårsmaker – dill, kyckling och sockerärtor! Servera med klassikern pressgurka.

Dillkyckling med pressgurka

4 personer
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk vitvinsvinäger
3 morötter
1 gul lök
600 g kycklinglårfilé
2 dl vispgrädde
2 msk maizenaredning
ca 1 tsk strösocker
salt, peppar
100 g sockerärter
1/2 dl hackad dill
Servering:
pressgurka, se recept nedan
kokt potatis

Annons

1. Koka upp vatten, buljongtärning och vinäger. Skala och skiva morötterna. Skala och skiva löken. Dela varje lårfilé i tre bitar.
2. Låt morötter, lök och lårfilé koka i buljongen, 15 minuter. Ta upp 
morötter, lök och lårfilé och koka ihop buljongen, 10 minuter.
3. Tillsätt grädde och koka upp. Red av och smaka av med socker, ev mer vinäger, salt och peppar.
4. Lägg ner kyckling, morötter, 
lök och sockerärter i soppan, och koka upp. Rör i dill och servera med pressgurka och kokt potatis.

Pressgurka
4 personer: Skölj och skiva 1 gurka tunt på mandolin eller med osthyvel. Blanda 2 msk ättiksprit, 3 msk strösocker, 1 dl vatten och ½ tsk salt. Tillsätt gurkan och låt dra i 30 minuter. Strö över 2 msk hackad persilja.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Dillstuvad potatis med kallrökt lax

Rimmad kyckling med spenat- och dillpesto

Fylld fläskfilé med dillpestopotatis


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…