Annons

Annons

Dillris med räkor

Kokt ris, räkor, ärter, pepparrot och ost – lättare än så här blir det inte!

Dillris med räkor
2 personer
1 1/2 dl basmatiris
1/2 tsk rapsolja
1/2 tsk salt
1 tsk dillfrön
3 dl vatten
2 msk riven pepparrot
1/2 dl hackad dill
100 g skalade räkor, ca 250 g oskalad vikt
11/2 dl ärter
50 g tärnad ost
Servering:
sallad
citron

Annons

1. Fräs riset utan att det får färg i en gryta med olja, salt och stötta dillfrön.
2. Tillsätt vatten och sjud under lock, 20 minuter.
3. Blanda riset med pepparrot, dill, räkor, ärter och ost. Servera med sallad och 
citronklyftor.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Dillkyckling med pressgurka

Kycklingsaltimbocca med risotto

Kyckling på risbädd med ädelost


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…