Annons

Annons

DIY: Låt dig inspireras – duka festligt till nyår!

När ska du duka festligt om inte till nyår? I mellandagarna finns det gott om tid för att förbereda och pynta så att gästerna möts av ett fantasifullt och vackert middagsbord. Gott Nytt År!

De 7 bästa tipsen för en vacker dukning

nyrasdukning

SNABBFIXAT OCH EFFEKTFULLT
Här har vi gjort ett nyårs arrangemang som är guldigt glittrande och samtidigt snabbt och lättgjort
Gör så här: Placera kuddmossa i en avlång guldfärgad form, finns att köpa i välsorterade presentbutiker. Placera hyacintlökar utan jord i formen. Julgranspyntet kommer väl till pass när vi använder stjärnor och kulor att dekorera med runt hyacinterna.
Året Runt 15 Bitte E:son Forsberg Nyårsblommor

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

SÖTT TILL SERVETTEN
Utslagna hyacintblommor blir bedårande servettringar.
Gör så här: Knips utslagna blommor från stjälken. Klipp till en tunn smidig ståltråd i önskad längd och trä på blommor en lång blomsterrad. Linda hyacintgirlangen runt servetten, stick in en grön kvist och bind fast ett placeringskort.

Duka fint till fest

GIRLANGEN SKAPAR FESTSTÄMNING
En slingrande girland mitt på bordet passar till årets alla fester. Så här års får du köpa bladverket hos en välsorterad blomsterbutik. Du kan använda salalblad, murgröna, ruskas, eukalyptusblad eller annan hållbar grönska. Vi gjorde en girlang av murgröna, gröna blad och vita tulpaner, brudslöja, vita vaxblommor och limefärgad skimmia.
Gör så här: Lägg ihop små buketter och revor av murgröna som du placerar efter varandra och bind samman med myrtentråd. Tips: Tycker du att det är svårt att binda en girlang, klipp till ett snöre i rätt girlanglängd och bind fast buketterna utmed snöret.

nyarsbukett

GÖR EN BLOMMANDE KUPOL
Fyll en pressglasskål på fot med ett runt blomsterarrangemang. Vi använde rosor, tulpaner, gerberor, orkidéer, nejlikor samt bladgrönt. Det finns oasisklot att köpa annars köper du ett block som du skär till i önskad storlek.
Gör så här: Stick ner de jämnlånga blomstjälkarna i den blötlaga oasisen. Tips: Är det svårt att få ner vissa stjälkar i blocket så gör hål med hjälp av ex ett trägrillspett. Avsluta med att placera bladgrönt mellan blommorna.

Året Runt 15 Bitte E:son Forsberg Nyårsblommor

LYSANDE BORDSDEKORATION
Av en blötlagd oasiskrans gör du enkelt den allra vackraste bordsprydnad. Vi valde rosor och nejlikor i olika färger samt små gröna poppelblad och salalblad. Tips: Använd gärna blommor och grönt från köpebuketten från mataffären.
Gör så här: Placera den blötlagda kransen på ett fat och stick ner ljusen. Snitta blommor och grönt till ca 10 cm skaftlängder. Börja med blommorna och stick allra sist ner de gröna kvistarna som utfyllnad.

nyarsbukett

PRÖVA VACKRA NYANSER AV VITT
Finaste buketten till nyåret i vitt och grönt. Här har vi gjort en väldigt vacker rundbunden bukett av orkidéer, rosor, krysantemum, vaxblommor, tulpaner, nejlikor och ranunkler tillsammans med några kvistar vide och eukalyptus,
Gör så här: Bind din rundbukett genom att börja med ett ojämnt antal blommor, gärna fem stycken. Lägg blommorna tätt och vira om lite bast. Lägg nästa omgång blommor i en ring runtom. Linda igen med lite bast. Fortsätt så med nya blommor i nya varv. Linda med bast mellan varje. Avsluta gärna med blad omlott som en krage.

champagne

DEKORERA VARJE FLASKA
Låt varje gäst få sin egen blomsterdekorerade bubbelflaska. Vi använde oss av små, små kvistar av vaxblommor och vackra guldband som vi köpte i metervara.

 Läs också: Här är halsbandet som passar ditt stjärntecken

De 7 bästa tipsen för en vacker dukning

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Linnea Eriksson Foto: Anders Norrsell

 

 


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…