Annons

Annons

Dokumentärserien Känn dig som hemma!

I programmet "Känn dig som hemma" får vi följ eldsjälarna i den ideella organisationen Hej Främling och några av de boende på Grytans flyktingförläggning utanför Östersund.

Emma Arnesson

Emma Arnesson tillsammans med några av de boende på Grytans flyktingförläggning.

Emma Arnesson klarade inte av att stå vid sidan om och bara se på när en strid ström av flyktingar bussades ut till den gamla militärförläggningen utanför Östersund. Men till skillnad mot många av oss andra så gjorde hon något åt det. Hon sa upp sig från sitt jobb och arbetar nu heltid med att ge nyanlända en bra start i Sverige.

Annons

Nu sänder SVT en dokumentärserien som handlar om 27-åriga Emma och eldsjälarna i den ideella organisationen Hej främling. Med upplevelser som körsång, löpning, yoga och fjällvandring skapar de möten mellan människor vid Grytans flyktingförläggning. Vi möter också bland andra Nedal och Samira som bor på Grytans flyktingförläggning. De har varit i Sverige i några månader och hoppas på att få stanna här. Vi följer också Wazir som har börjat etablera sig i det svenska samhället och kämpar för att få återförenas med sin familj.

Missa inte! ”Känn dig som hemma” har premiär torsdag 28 april kl 21.00 i SVT1

Av Sofia Gerholm Foto Björn Arnemo


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…