Annons

Annons

Dotterns oväntade reaktion efter Lill-Babs utskällning: ”Bravo”

Artisten Barbro "Lill-Babs" Svensson, 79, är en underhållare av rang. Men privat upplever hon ibland att hon är lite för snäll och har svårt att säga ifrån – vilket också fått oväntade effekter. "Kristin fick en lång utskällning av mig en gång, och när jag var klar sa hon: 'Bravo mamma, äntligen ryter du ifrån!'", säger hon till tidningen Senioren.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson har ett fullspäckat schema med turné och tv-inspelningar, men när tid finns åker hon gärna till Caffären – kombinerad café, butik och utställning – i Järvsö.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Bild: Karin Törnblom / IBL

Och några planer att slå av på takten har hon inte. Så länge kroppen inte säger ifrån tänker hon fortsätta. Men lite semester blir det – nästa år.

Annons

– Jo, i mars för då fyller jag år! säger hon till Senioren.

”Dålig på att säga ifrån”

Familjen har också alltid stått högt på prioriteringslistan. Från början bestod den av pappa, mamma, gammelmormor, tre bröder och de tre döttrarna – Kristin Kaspersen, Malin Berghagen och Monica Svensson. Sedan dess har den utökats ytterligare med tio barnbarn och ett barnbarnsbarn. Många frågar sig hur Lill-Babs har hunnit med både karriär och familjeliv.

Gilla Året Runt på Facebook

– Tack vare mammas hjälp och bra barnflickor när flickorna var små. Jag har starka kvinnor i släkten. Gammelmormor födde tretton barn och alla bodde i ett rum och kök. Först när den äldste gifte sig byggde de till en våning på huset. ”Allting går utom nyfödda barn”, som gammelmormor sa, säger hon Senioren.

Barbro Lill-Babs Svensson och dottern Kristin Kaspersen. Bild: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå

Men även i livet utanför scenen känner hon ofta att hennes roll är att underhålla, något som lett till vissa problem.

– I mitt privatliv har jag varit dålig på att säga ifrån och varit för snäll. Men nu har jag lärt mig. Kristin fick en lång utskällning av mig en gång, och när jag var klar sa hon: ”Bravo mamma, äntligen ryter du ifrån!”, säger hon till Senioren.

Läs också:

Lill-Babs om kärleken: ”Ragga gör man väl inte som tjej?”

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…