Annons

Annons

Drick mycket i värmen!

Nu har vi äntligen fått sol och värme, i alla fall för ett tag.

 

Vatten, vatten

Vatten, vatten

Drick mycket vatten, mycket mer än vad du tror behövs. När du svettas förlorar du också viktiga mineraler och salter, som inte finns i vanligt vatten. Ät mat, drick juicer och kanske någon sportdryck.

Annons

Till kvällen när det blir svalare kanske du vill ha något annat som variation. Här får du några tips på sommardrinkar (använd alkoholfritt mousserande vin som alternativ):

Rabarber- och fläderdrink

Rabarber- och fläderdrink

Rabarber- och fläderdrink

4 personer

1 dl koncentrerad flädersaft

2 dl koncentrerad rabarbersaft

750 ml vitt vin (torrt och lätt)

1 1/2 liter fruktsoda

4 späda rabarberstjälkar

färska jordgubbar

is

Blanda rabarber- och flädersaft med vinet i en karaff. Placera ut glasen på en serveringsbricka. Lägg 2–3 isbitar i varje glas, fyll upp glasen till ungefär 2/3 med saft- och vinblandningen. Fyll upp med fruktsoda i glasen, garnera med en rabarberstjälk och någon jordgubbe i varje glas.

Rosenbål

Rosenbål

Dryckerna ska vara kalla när de blandas. Den enkla bålskålen har fått kantdekor av klippta rosenblad. Doppa skålen i honung och sedan i rosenblad. Rosenvatten hittas i de flesta matvarubutiker

Till 6–8 personer:

1 flaska mousserande

rosévin

1 flaska cider

rosenvatten

Blanda vin och cider och smaksätt med rosenvatten.

Fläderdrink, Knäckesnacks

Fläderdrink, Knäckesnacks

Fläderdrink

4 personer:

1 citron, skal + saft

1 dl fläderdryck, koncentrerad

1 flaska alkoholfritt mousserande vin

Garnering:

Citronskivor

citronmeliss

1/2 granatäpple,kärnorna

Riv citronskalet och häll tillsammans med citronsaften i en tillbringare. Tillsätt fläderdrycken och låt dra en kort stund. Häll kallt mousserande vin i tillbringaren. Häll upp i glas och garnera med citronskivor, granatäppelkärnor och citronmeliss.

Knäckesnacks

4 personer:

9 knäckesticks rosmarin,Vilmas

1 burk tapenade medsvamp, 140 g

körsbärstomater

ruccolablad

Dela knäckebitarna mitt itu. Bred på tapenaden. Lägg upp på fat och garnera med körsbärstomater och ruccolablad.

Bål med persika och hallon

Blanda 1/2 liter persikojuice med 1 1/2 liter Russian water, 2 persikor, 1/2 liter hallon och istärningar. Smakar gott som alkoholfri drink, men vill du ha alkohol kan du blanda i gin efter eget önskemål. Ca 10–12 glas.

Recept: Anncatrin Rosenqvist, Foto: Ragnar Omarsson, Shutterstock

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…