Annons

Annons

Drömgoda kladdkakemuffins med dumlekola

Se upp – dessa kladdkakemuffins med Dumlekolor är livsfarligt goda!

Kladdkakemuffins med dumlekolasmak

10–12 stycken

125 g mörk choklad
125 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
ca 12 Dumlekolor
Garnering:
några delade Dumlekolor
färska aprikoser eller annan frukt
Servering:
vispgrädde

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med smöret i en kastrull.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kakao, vaniljsocker, bakpulver och mjöl, sikta ner det i äggsmeten under omrörning.
4. Tillsätt chokladsmöret och rör till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformar, som fylls till ¾.
5. Dela Dumlekolorna och stoppa ner 2 halvor i varje form. Ställ formarna i muffinsbleck och grädda strax under ugnens mitt, 18–20 minuter. Känn med sticka.
6. Garnera med Dumlebitar och färska aprikoser. Servera med vispad grädde.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Fikasuccé: Kladdkakemuffins med jordgubbar

Kladdkaka med mörk choklad och körsbär


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…