Annons

Annons

Dubbelmacka à la Niçoise

Satsa på en mumsig macka med ägg och sardeller!

Dubbelmacka à la Niçoise

4 personer

1 baguette
100 g färskost
300 g haricots verts
1 liten rödlök
4 blad romansallad
4 potatisar, kokta
2 hårdkokta ägg
3 tomater
1 burk sardeller, 50 g

1. Skär baguetten i 4 bitar. Dela bitarna mitt itu på längden. Bred färskost på bottenskivorna.
2. Förväll de gröna bönorna i lättsaltat vatten, 5 minuter. Skala, dela och skiva löken tunt. Lägg på salladsblad, lök, bönor, skivad potatis, skivade ägg, skivade tomater och sardeller. Lägg på den andra brödhalvan.
3. Linda en bit bakplåtspapper runt varje brödbit och knyt ett snöre runt om.

Annons

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Räktoast med ägg och dill

Frasiga baguetter med tomat och vitlökssmör


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…