Annons

Annons

Edward Blom kom till sjukhuset med andnöd: ”Trodde jag skulle dö”

Edward Blom är lätt flygrädd och åker helst tåg baklänges. Men i "Fördomspodden" berättar han också om sin värsta panikångestattack någonsin. "Jag trodde att jag skulle dö", säger han.

Edward Blom är just nu aktuell både med en ny kokbok och tv-programmet ”Vi lagar bästa maten” i SVT.

Edward Blom. Bild: Sveriges Radio

När gastronomen gästar Emil Persson och ”Fördomspodden” blandar han högt och lågt.

Han bekräftar Emil Perssons fördom att han är, i alla fall lätt, flygrädd och passar dessutom på att erkänna att han helst åker tåg baklänges.

Annons

– Det är min konservativa läggning. Man ser en sak först, möter saken, sedan skiljs man långsamt ifrån den. I färdriktningen tittar man framåt i framtiden och skymtar mer och mer. Sedan när man väl ser den och bekantar sig med den så förlorar man den och bekantar sig med nya saker. Mycket trevligare att först lära känna den och sedan blicka nostalgiskt tillbaka på hur det försvinner, säger Edward Blom i podcasten.

”Det var väldigt, väldigt jobbigt”

Men Edward Blom pratar även om sin panikångest.

Han berättar om en period under 2003 när han hade väldigt mycket att göra på jobbet i kombination med mycket föreningsaktiviteter.

– Jag gick in i väggen kraftigt. Jag fick en sådan panikångestattack att jag trodde att jag skulle dö. Jag åkte in och tillbringade flera dagar på olika sjukhus, och förstod inte varför de inte hittade varför jag höll på att kvävas. De såg inga fel. Sedan förstod jag vad det var. Det var väldigt, väldigt jobbigt och det tog några månader innan jag kom tillbaka till jobbet. Sedan dess har det varit kvar, säger han.

Edward Blom. Bild: IBL

Han kan fortfarande känna av yrsel och panikkänningar. Men han upplever samtidigt att det blir bättre och bättre.

– Det är jobbigt, men det är också väldigt vanligt med psykisk ohälsa. Den vanligaste medicinen som skrivs ut i dag är för psykisk ohälsa. Jag tar inte ens mediciner, och det är massor som inte gör det. Det är enorma summor med människor som mår psykiskt dåligt på olika sätt. Det är något jag tycker vi borde prata mycket mer om. Jag tycker det är dumt att man inte kan prata lika öppet om det som influensor och benbrott, säger Edward Blom i ”Fördomspodden”.

Här kan du lyssna på hela avsnittet med Edward Blom!

Text: Helena Sjögren

Läs också:

Möt paret Edward Blom och Gunilla Kinn

Edward Blom om vikthetsen: Hälsofascismen är hemsk

Edward Bloms överraskning – har blivit pappa igen


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…