Annons

Annons

Elisabet Höglund fick operera bort flera organ efter cancerbeskedet

Efter cancerbeskedet tvingades Elisabet Höglund genomgå flera svåra operationer där läkarna tog bort flera inre organ. Men nu mår hon bättre än på länge. "Jag känner mig starkare den här sommaren än på många år", säger hon till Expressen.

Journalisten Elisabet Höglund hade känt sig dålig under en längre tid. Hon var tröttare än vanligt, kräktes upp maten, gick ner i vikt. Dessutom upplevde hon att det var något som växte inuti kroppen.

Annons

Elisabet Höglund. Bild: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå

I april 2011 kom beskedet.

Elisabet Höglund hade en stor cancertumör som växte på hennes bukspottskörtel. Efter att tumören upptäckts opererades hon.

– Jag fick fruktansvärda inflammationer efter operationen, som bukhinneinflammation, blodförgiftning, så jag var väldigt nära döden, säger hon till Expressen.

Tre veckor senare blev det ytterligare en akutoperation. Och även om resultatet var gott, fick Elisabet Höglund stora besvär efteråt eftersom läkarna tvingats operera bort flera inre organ.

– Jag har komplikationer. Jag har problem med magen för de tog bort många organ. De tog bort halva magsäcken, en tredjedel av tjocktarmen, mjälten, bukspottskörteln och gallblåsan, säger hon till Expressen.

Läs också: Elisabet Höglund: Nu vågar jag berätta att min pappa var nazist

”Känner mig starkare”

Sedan sommaren 2015 är hon friskförklarad från cancer.

Hon säger också till tidningen att hon mår mycket bättre och försöker hålla igång med hjälp av sin cykelträning och i hemmagymmet. Och även om hon har vissa magproblem har hon lärt sig leva med det.

– Jag har kommit tillbaka väldigt bra rent fysiskt. Jag känner mig starkare den här sommaren än på många år, säger hon.

Text: Helena Sjögren

Läs också:

TV-profilen Elisabet Höglund ryter till om pensionen: ”Oanständigt”

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…