Annons

Annons

Emanuel sade upp sig för att satsa på musiken – slog Talang-juryn med häpnad

Emanuel Bagge, 27, från Kramfors sade upp sig från jobbet för att flytta till Stockholm och satsa på musiken. I veckans avsnitt av "Talang" gör han succé och imponerar stort på juryn. "

I fyra år jobbade Emanuel Bagge, 27, från Kramfors som danslärare. Ett tryggt och bra jobb – men han ville något mer, något annat.

– Jag vill ju sjunga. Jag vill hitta en ny plattform där jag får dela med mig av mig, säger han i veckans avsnitt av ”Talang” i TV4.

Annons

Emanuel Bagge i ”Talang”. Bild: TV4

Därför bestämde han sig för att säga upp sig från sitt jobb och flytta till Stockholm. Nu satsar Emanuel allt på musiken och sången.

– Att säga upp mig från mitt jobb är bland det värsta jag har gjort, med tanke på den trygga inkomsten och samma rytm varje dag. Man går många gånger och tänker ”vad gör du?”. Men när jag sjunger får jag utlopp för allt och det är det absolut viktigaste för mig. Jag måste få göra det här.

”Skit i dansen”

Emanuel Bagge säger att han gärna vill inspirera andra att göra samma sak som han.

– Att följa sin dröm och bara ta steget och vara modig. ”No sacrifice, no victory”.

Emanuel Bagge framför ”How will I know” av Whitney Houston i ”Talang”. Bild: TV4

När han väl tar plats på scenen vid pianot och framför Whitney Houstons ”How will I know” blir La Gaylia Frazier i juryn så till sig att hon nästan börjar hoppa på stället. Emanuel Bagge går helt klart hem hos både juryn och publiken och han får stående ovationer efter sitt framförande.

– Emanuel, vi är ju jätteglada över att du lägger dansskorna på hyllan. Skit i dansen, det är ju det här du ska hålla på med, säger Karin ”Kakan” Hermansson.

Hyllas av juryn

La Gaylia Frazier hyllar Emanuel Bagges höga toner.

– Vilken kontroll och teknik – det är uppenbart att du har sjungit ett bra tag. Dina toner är som smör. Jag blev hänförd, säger hon.

David Batra, La Gaylia Frazier, Karin ”Kakan” Hermansson och Alexander Bard i juryn. Bild: TV4

Till och med Alexander Bard blir imponerad.

– I vanliga fall är det ju en dödssynd att ge sig på Whitney Houston, men det är det inte alls i det här fallet.

Enligt Alexander Bard är ”Talang” helt rätt forum för Emanuel, till skillnad från exempelvis ”Idol”.

– Problemet med det programmet är att där tävlar man om ett skivkontrakt. Och ett skivkontrakt handlar om att vara hipp och cool. Där hade inte du haft en chans. Därför är det så jäkla skönt att se dig söka till ”Talang”. Här är det 500 000 kronor som väntar vinnaren, och vi kan helt och hållet titta på talangen som står framför oss och skita i världen utanför. Och där är du klockren!

”Talang” sänds lördagar klockan 20.00 i TV4.

Text: Minna Wallén-Widung

Läs också:

Efter cancerbeskedet: Stefan och Viking gör dj-succé i ”Talang”


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…