Annons

Annons

Emma gick ner 60 kilo utan att banta!

När Emma Bertilsson vid 23 års ålder blev omsprungen av en tant med rullator, då fick det vara nog. Länge nog hade hon haft ont i kroppen och hon behövde gå ner halva sin kroppsvikt. Med hjälp av tallriksmodellen och ett ordentligt jävlar anamma så klarade hon det.

Emma Bertilsson rasade i vikt.

Emma Bertilsson hade kronisk värk i kroppen, vilket alla läkare hon gick till viftade bort som växtvärk, hon förlorade en nära vän, sin farmor och två av sina husdjur.
– Jag hade hållit på med hästar innan och tränat mycket men nu slutade jag med allt. Ingenting var roligt och jag begravde min sorg först i skolarbetet och sedan i jobbet som städerska. Jag isolerade mig hemma och gick upp i vikt, säger Emma.
Ju tyngre hon blev desto mer ont fick hon i kroppen. Hon gick till läkare, fick smärtlindrande medicin, men fick inget svar på varför hon hade ont. Till slut stannade vågen på 136 kilo. Och när hon blev omsprungen av den gamla damen, då fick det vara nog. Emma satte sig och skrev ner de drömmar hon ville nå. Hon hade helt tänkt om och släppt sina tankar på sitt utseende, nu ville hon bara ha en hållbar hälsosam livsstil.
– Jag insåg att jag hatade mig själv. Men så tänkte jag att det kanske inte var det yttre som var viktigast utan att ha en kropp som fungerade. Så jag fokuserade på det, säger Emma.
Hon gick till ett gym och började köra spinning och sedan började hon löpträna. Och insåg att hon älskade att springa. Hon fick en ny läkare som konstaterade att det var kronisk reumatisk värk hon led av och Emma fick rehabträning, gå till en samtalsterapeut och rätt medicin. Nästa steg var att ändra kosten.
– Jag tog bort allt som alla vet är onyttigt som godis chips, glass först. Sedan började jag äta grönsaker som jag aldrig tyckt om. Jag lade en gurkbit och en körsbärstomat på tallriken och började med det, säger Emma.
Och allt eftersom tiden gick så utökades de där två grönsakerna och till slut var halva tallriken grönt och nyttigt.
– Resten av tallriken fyllde jag med vanlig husmanskost, säger Emma.
Tre år efter att hon vägt 136 kilo och knappt tagit sig ur sängen av all värk sprang hon Stockholm marathon och hade gått ner 60 kilo.
– Idag är jag helt tillfreds med hur jag ser ut. Jag äter inga mediciner längre och jag mår riktigt bra, säger hon och ler.

Annons

Av Jessika Devert Foto  Dan Lindberg

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…