Annons

Annons

En framtida antikvitet

Paul-kopp

På Formexmässan i förra veckan upptäckte jag den här förtjusande koppen i Gustavsbergs Porslinsfabriks monter. En tekopp prydd med en bild på Paul McCartney. Och en söt liten gul ubåt.

I rättvisans namn måste jag påpeka att det finns koppar även med John Lennon, George Harrison och Ringo Starr. Men Paul råkar vara min personliga favorit.

Annons

Christina, som stod i montern, berättade att när man tillverkade Beatlesporslinet för några år sedan så fick varje Beatlesmedlem eller deras familjer en full uppsättning med tekoppar. Då hörde Paul McCartney av sig och bad att de skulle göra en Paul-kopp för vänsterhänta också. Paul är nämligen vänsterhänt själv.

Gilla Året Runt på Facebook

Så då gjorde man en specialkopp med örat på andra sidan, för att man kan kunna ta upp koppen med vänster hand och ändå se den gula ubåten när man dricker sitt te.

Det här borde ju bli en dyrbar framtida antikvitet, så jag funderar nu på att investera 745 kr som koppen kostar. Och medan jag väntar på värdeökningen så kan jag njuta av mitt te varje dag i världens finaste kopp.

Av Johanne Ländin

 

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…