Annons

Annons

En välgjord chilenare till smakrika kötträtter

 

Vitt vin
Monti Garbi Soave 2012 (2078) 199 kr/3 liter.
Ett bra och mycket användbart vin från Italien. Doften är stor och mustig med typiskt päronfruktig ton. God, torr och generös smak. Passar både fiskfärsen och skaldjuren.

Annons

Pinot Gris Selection 2012 (2119) 89 kr. Ett riktigt läckert vin från Alsace i Frankrike. Bjuder på stiltypisk doft med aningen smörig kryddighet. Smaken är torr och mjukt smakrik, passar fint till lite exotiska kryddor och ingredienser.

Gilla Året Runt på Facebook

Tahbilk The Tower Chardonnay Viognier 2012 (2301) 89 kr. Också detta ett vin som liksom de två andra vita vinerna ingår i Systembolagets höstlansering. Ett generöst vin i både doft och smak från Australien. Torrt, stramt och matkrävande.
Rött vin
Santa Ana Shiraz Bonarda 2012 (2084) 59 kr. Ett mulligt och smakrikt vin från Mendoza i Argentina. Har en stor och fruktmättad doft med ton av örter. Smaken är mjuk och vänlig med fruktsötma och lakritston. Passar till kryddiga färsrätter.

Le Clos Camy 2010 (2852) 79 kr. Här ett häftigt vin från Madiran i Frankrike. Doften är mättad och eldig med ton av mörka bär och örter. Smaken är både stram och generöst saftig. Passar till rejäl köttbit, kryddig färsrätt, gärna vilt.

Korta Barrel Selection Reserve 2011 (2174) 89 kr. Ett gott, mulligt och välgjort vin från Chile gjort på druvan cabernet franc. Bjuder på läcker, fint kryddig doft. Smaken är rik och mättad med vaniljton. Till smakrika kötträtter.

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…