Annons

Annons

Enkel sommarsylt till plättarna

Pannkakor och sylt, mellanmål eller efterrätt.

Enkel sommarsylt

Enkel sommarsylt

Den här sylten blir ganska lös i konsistensen, en sylt som man brukar få när man reser i sydligare länder.
Använd bara hela och fina och riktigt solmogna bär.

Ca 1 liter:
1 kg jordgubbar
500 g strösocker

Ansa jordgubbarna och dela i mindre bitar. Rör ner dem tillsammans med sockret i en kastrull. Låt blandningen först stå i 30 minuter och vätska sig. Koka sedan upp och sjud i 30 minuter. Skumma väl under tiden och häll upp den varma sylten på väl rengjorda burkar. Förvara svalt.

Plättar

2 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk smör

Annons

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.
Smält hälften av smöret och vispa ner det i smeten. Använd resten av smöret till att steka plättarna.

Av Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…