Annons

Annons

Ernst bygger gungande oas: ”Gårdens finaste plats”

Förra veckan ordnade Ernst Kirschsteiger husets hjärta – köket. Den här veckan skapar han en matplats och en gungade oas med havsutsikt. "Det här kommer att bli den finaste platsen på hela gården", säger han i "Sommar med Ernst".

Köket är färdigt, kryddträdgården blomstrar och den stenlagda gången av gatsten ligger på plats.

Ernst skapar en riktig oas. Bild: TV4

I den här veckans avsnitt av TV4-programmet ”Sommar med Ernst” skapar Ernst Kirschsteiger och snickarna Johan Lagerberg och Theo Klyvare ett trädäck precis vid strandkanten. Sidan som vetter mot grannarna blir helt fri från insyn, men mot sjösidan skapar trion vad som närmast kan liknas vid en persienn – eller ett tittutplank.

Annons

– Vila, eftertanke, kafferep och allt annat man håller på med på sommaren. Det här kommer att bli den finaste platsen på hela gården, säger Ernst i programmet.

Utsikten från uteplatsens tittutfönster. Bild: TV4

Men en plats för kontemplation behöver också ett flexibelt möblemang.

Ernst Kirschsteiger bestämmer sig därför att bygga en kombinerad solsäng och hammock som ska hängas upp på uteplatsen. Konstruktionen bygger på två lika stora delar som med hjälp av gångjärn och rep kan skifta mellan de två lägena.

– Det ska både kunna liggas och sova i den och det ska kunna sittas några stycken i den, så här gäller det att ha både hängslen och svångrem, säger Ernst Kirschsteiger samtidigt som han sätter reglar.

”Ganska läskigt på ett sätt”

Och visst är det en viss anspänning när Ernst Kirschsteiger, Johan Lagerberg och Theo Klyvare ska provsitta möbeln.

– Det här är ganska läskigt på ett sätt. Om det inte håller kan vi lova varandra att inte bli arga då? frågar Ernst Kirschsteiger.

Här är hammocken på plats. Bild: TV4

Men den oron visar sig vara helt obefogad.

– Man blir lycklig av att gunga har jag läst. Så om vi känner oss lite lyckliga just nu vet vi vad det beror på, säger Ernst Kirschsteiger i programmet.

Sommar med Ernst sänds på torsdagar klockan 20 i TV4.

Text: Helena Sjögren

Läs också:

Så håller Ernst kärleken vid liv

Ernst Kirchsteiger: Åren inom psykiatrin gjorde mig till en ödmjukare människa

Ernst 11 bästa julcitat – och varför de kom till…

 

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…