Annons

Annons

Ernst hyllning till pappan i ”Sommar med Ernst”: ”Lite häftigt”

Ernst Kirschsteiger tar ett krafttag i köket i veckans "Sommar med Ernst". Den här veckan växlar han mellan symaskin och skyddsvisir. "Jag tror det finns en person där uppe i himlen som tycker att det är lite häftigt att se sin yngste son stå och göra just den här grejen", säger han i programmet.

Förra veckan såg Ernst Kirschsteiger till att färdigställa kryddträdgården. Med hjälp av återvunna gatstenar skapade han också en inspirerande uteplats.

Ernst Kirschsteiger. Bild: TV4

I veckans avsnitt av ”Sommar med Ernst” är det i stället köket som går från gult, gammalt och omodernt till en vit oas.

Annons

– För mig är köket det viktigaste rummet i hela huset. När köket börjar funka, när det luktar en och annan vidbränd köttbulle, det är då mitt hjärta lyfter och jag tycker att allt är helt jävla underbart, säger Ernst Kirschsteiger i TV4-programmet.

Gilla Året Runt på Facebook

Så här såg köket ut innan. Bild: TV4

Byter symaskin med svets

Han vill skapa ett skandinaviskt kök med en modern känsla.

Snickarna Johan Lagerberg och Theo Klyvare får åka till bygghandlaren för att hitta precis det trä som Ernst vill ha. Under tiden passar han själv på att bygga en konsollhylla till köket – av armeringsjärn.

– Nu ska jag in i något som är lite apart för mig. Det är väldigt långt ifrån en symaskin till en svets. Jag tycker det är väldigt kul, och jag vet att en svetsfog kan bära väldigt mycket, säger Ernst Kirschsteiger.

Ernst klär in armeringsjärnet i läder. Bild: TV4

”Häftigt att se sin yngste son”

Men det som gör hela hyllan lite extra speciell väljer han att klä in armeringsjärnet i läder. Hela projektet är också en liten blinkning till en familjemedlem.

– Det här var faktiskt väldigt kul. Jag tror det finns en person där uppe i himlen som tycker att det är lite häftigt att se sin yngste son stå och göra just den här grejen, och det är min far. Han jobbade på Degerfors järnverk i martinugnen och hade alltid på sig en sådan här, säger Ernst Kirschsteiger och fäller ner skyddsvisiret.

Hyllan på plats i köket. Bild: TV4

I programmet ser Ernst Kirschsteiger  också till att ge uteplatsen på ovanvåningen ytterligare en dimension.

– Lite romantiskt, lite skönt, somrigt som bara den men framförallt är det en plats som säger kom och sitt och var här.

Sommar med Ernst sänds i TV4 klockan 20 på torsdagar!


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…