Annons

Annons

Ernst Kirchsteigers oväntade renoveringsprojekt i sommar

I årets upplaga av Ernst sommarprogram blir det varken slott eller koja, utan ett litet ovanligare projekt. ”Det ska bli kul att göra Sommar med Ernst i vår kvarn”, säger Magnus Andersson, kommunstyrelsens ordförande, till Nerikes Allehanda.

Sommar med Ernst 2018

Bild: Elias Berglund/TV4

Ingen sommar utan Ernst Kirchsteiger. Sedan 2008 har TV4-programmet ”Sommar med Ernst” blivit ett återkommande inslag.

I den första säsongen reste Ernst Kirchsteiger runt och besökte olika familjers sommarhem för att hjälpa till med enkla och praktiska lösningar. I fjol renoverade han ett sommarhus bara ett par meter från Hjälmarens södra strand i Åsbyviken utanför Örebro.

Annons

Nu kan Nerikes Allehanda avslöja var Ernst Kirchsteiger kommer att hålla till sommaren 2018.

Detta år kommer han inte hålla till på något torp utan i en röd kvarn i Kånsta By i Hallsbergs kommun.

– Nu är det klart! Vi har tecknat ett samarbetsavtal och hyreskontrakt med produktionsbolaget, som jobbar ihop med TV4 och Ernst Kirchsteiger, säger Magnus Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande till tidningen som citeras av Expressen.

Läs också: 11 härliga Ernst Kirchsteiger citat

”Sommar med Ernst” i Kånsta kvarn

Kånsta kvarn som Ernst Kirchsteiger kommer att husera i är unik i sitt slag. Kvarnen byggdes i mitten av 1858 och är målad i klassisk faluröd och med fönster med vita spröjs.  Det är den sista kvarn som drevs av både vatten- och vindkraft som finns kvar i Sverige, enligt tidningen.

Sommar med Ernst 2018

Bild: Elias Berglund/TV4

På 1920-talet sattes en elmotor i kvarnen som var i drift fram till 1939. I dag finns dock varken vingar eller maskineri kvar, enligt Länsstyrelsen.

– Från kommunen är vi jätteglada att ha fått till detta samarbete. Det ska bli kul att göra ”Sommar med Ernst” i vår kvarn, säger Magnus Andersson.

Enligt Expressen vill TV4 inte lämna några närmare uppgifter kring när inspelningen kommer att dra i gång utan hänvisar till en kommande pressträff.

Text: Helena Sjögrren

Läs också:

10-årsjubilerande Ernst Kirschsteiger: Barfota nästan ända opp

Ernst Kirchsteiger om barndomen: “Var väldigt mycket ensam”

Gör som Maria – flytta till ett ödetorp! Bästa tipsen


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…