Annons

Annons

Ettåriga Andrea kan dö – för att föräldrar inte vaccinerar sina barn

Vissa föräldrar avstår inte bara från att vaccinera sina barn – de smittar dem frivilligt. Men på andra sidan står de överkänsliga barnen som kan dö av sjukdomar som friska barn klarar av.

Liberalerna har föreslagit att barn måste vara vaccinerade för att få plats på förskolan – samtidigt bjuder föräldrar ut sina sjuka barn på Facebook för att bygga ett naturligt immunförsvar. Ja, debatten om vaccin är kanske hetare än någonsin och det blev tydligt efter att en insändare fått enorm spridning via norska tidningen Bergens Tidende.

Annons

Marita Solem är mamma till nyss ettåriga Andrea. Andrea lider av Primär ciliär dyskinesi, samlingsnamnet på en grupp medfödda sjukdomar som påverkar kroppens flimmerhår och gör den drabbade betydligt känsligare för infektioner.

Gilla Året Runt på Facebook

”När hon var två veckor gammal slutade hon att andas. Inte en gång. Inte två gånger. Inte tre gånger. Men kontinuerligt var tionde minut under ett par veckor. Hon låg på sjukhus i nästan två månader”, skriver hon.

Läkarna hade väldigt svårt med att diagnostisera Andrea och hon har tillbringat lika mycket tid på sjukhus som hemma. Hon får ofta hjälp med andningen och Marita är alltid beredd med antibiotikan, eftersom hon inte kan vaccinera Andrea.

”Hon är en av dem som inte kan följa vaccinationsprogrammet på grund av sin sjukdom. Biverkningarna är influensaliknande. Hon drabbas tio gånger så hårt som friska barn.”

Därför vänder hon sig direkt till de föräldrar som aktivt väljer att inte vaccinera sina barn.

”Min dotter kan faktiskt dö av sjukdomar som röda hund, vattkoppor och tarminfektioner. Andrea är en av dem som är beroende av att andra vaccinerar sina barn. Och hon är verkligen inte ensam om det. Att inte vaccinera sina barn är superegoistiskt. Både för barnet det gäller och barn runtomkring.”

Text: Joel Linde/Må Bra

Läs också:

Claes Elfsbergs barn svårt sjuka: Har gråtit väldigt mycket

Småbarnsmamman Eija, planerade sin egen begravning

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…