Annons

Annons

Experten ger råd: Du måste kunna lita på din partner

Alex, 39: Min nya kvinna ljuger för mig

shutterstock_238401598
När Alex fru lämnade honom tog hade det hårt. Men så träffade han en ny kvinna som är allt han drömt om. Förutom att hon ljuger.
Efter en jobbig separation har jag nu äntligen träffat en kvinna som jag känner starkt för. Problemet är att jag inte riktigt litar på henne.
Min fru och jag var gifta i åtta år och har två barn, sex och fyra år. Jag trodde vi hade det bra som familj. Visserligen jobbade jag mycket och min fru klagade på det, men jag trodde att alla lever så, på ett ungefär. Jag vet att hon tog större ansvar hemma än jag, men var ändå oförberedd när hon berättade att hon ville skiljas och utvecklas på egen hand. Hon hade ingen ny man då, hade bara ”tröttnat”. Jag tog det hårt och jobbade ännu mer under en lång tid.
Min fru hittade rätt snart en ny man – och det gjorde mig inte på bättre humör precis… Men så på en jobbkonferens träffade jag en helt underbar tjej, som jag numera är särbo med. Vi ses i helgerna och rätt ofta sover hon över hos mig också på vardagarna. Hon sa att hon var skild när vi började umgås. Det gjorde det lätt för mig att bara haka på liksom. Vi har så bra sex, har det jättebra på många olika sätt. Hon är lätt att komma överens med, inget tjafs, en okomplicerad samvaro. Egentligen är hon toppen och dessutom väldigt snäll mot mina barn. Hon har inga egna. Det har inte blivit så, säger hon bara och verkar inte vilja gå in på det på något djupare sätt.
För en tid sedan fick jag av en slump veta att hon inte är skild, som hon sa, utan bara separerad. Hon ringer sitt ex eller skickar sms rätt ofta och han till henne. Hon berättar aldrig vad det handlar om, bara att det är ”formaliteter”. Kanske är det så. När jag frågat varför hon sagt att hon är skild, fast hon inte är det, svarar hon bara att innebörden för henne är densamma. Hon vill inte vara ihop med honom längre bara. Men varför fortsätter de då att ha kontakt? Och vad vet jag om de ses de dagar och nätter hon och jag inte är tillsammans?
Jag har ingen att prata med om detta. Då och då får jag en känsla av att hon bara har mig som reserv. Att hon kanske tror att hon ska bli med barn med mig – och sen gå tillbaka till honom? Såna fantasier får jag. Vi ska båda snart fylla fyrtio och den biologiska klockan tickar ju för henne.
Hon säger inte att hon älskar mig, men det är ju faktiskt bara ord. I handling, och i sängen, är hon väldigt omtänksam och smeksam.
Jag vågar inte visa min ängslan. Jag gjorde det ju den gång jag frågade varför hon sagt att hon var skild, men inte var det, och hon viftade bort både mig och frågan. Så vad ska jag göra? Jag är rädd att mitt grubblande förstör vårt förhållande.
Alex

Annons

DCF 1.0

Anne-Marie Furhoff, familjerådgivare: Vill hon få dig måste hon öppna sig

Du har träffat en kvinna som du vill ha en hållbar relation med. Därför måste du våga prata med henne så att det blir tydligt att hon vill detsamma. Som det är nu är du inte riktigt trygg med det. Det blir ett hinder som minskar möjligheten att vara känslomässigt öppen och fri. Risken är då att känslorna tunnas ut.
Frågan om varför din kvinna ännu inte är lagligt skild kan ha olika förklaringar som måste upp i dagen. Hur ni kan prata om detta känsliga ämne blir också ett prov på vad relationen håller för.
Med ett äktenskap följer många ekonomiska regler som inte löses upp för att man bor isär. Därför är det viktigt att ni båda sätter er in i vad den juridiska situationen innebär för er, också vid ett eventuellt samboende.

Foto: Shutterstock


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…