Annons

Annons

Experten ger råd: Så hittar ni tillbaka till kärleken!

FÖRTROLIGT
Det började med en stor passion mellan Elsy och hennes sambo, men nu har vardagen smugit sig på. De blir mer och mer irriterade på varandra.

483187853

HUR SKA VI HITTA TILLBAKA TILL VARANDRA?
Jag har haft flera förhållanden innan jag hittade Dick, men inga längre perioder. Det var som om glöden tog slut efter en tid. Med Dick har det varit annorlunda. Tills nu. Nu har vi problem.
Vi når inte varandra på samma sätt längre, varken i ord eller i sängen. Jag vet inte om det kanske är mig det är fel på. Jag har ju aldrig hittills lyckats få en relation att fungera i längden.
Han däremot har bott ihop med en kvinna i sex-sju år, utan barn. Varför det tog slut vet jag inte riktigt. ”Vi passade inte ihop” har han sagt. Jag skulle vilja veta mer om det.
Kanske finns det en pusselbit där till att vi har det dåligt nu, tänker jag. Han kanske saknar henne, han kanske är hopplös i längden, det kanske inte är beroende av mig som det knakar mellan oss nu. Så där håller jag på och funderar. Vill gärna prata med honom om alltihop, men det går inget vidare.
Det började så härligt, det sa verkligen klick. Det var så starkt, det vi kände, en verklig passion. Jag har aldrig känt så förut. Inte han heller, sa han. Vet inte om jag ska tro honom så som förhållandet utvecklats…
Sen vår son föddes för två år sedan är det som om han är mer intresserad av datorn och nätet och mobilen än av mig.
Han är faktiskt inte särskilt aktiv med sonen heller, det verkar mest som om han sköter om honom och umgås av plikt. Vi försöker leva jämställt vad gäller hushåll och barn och det fungerar halvbra, även om vi har en gemensam syn på rättvisa och så.
Jag har just börjat jobba igen, jag tog större delen av barnledigheten, han två månader. Det har vi bråkat om. Som om många andra saker – en del bagateller.
Det är mest jag som hakar upp mig på att han strör saker omkring sig, är glömsk och inte håller tider och så vidare. Han säger att jag inte har förståelse för honom som person och hans önskningar. Så går han och gömmer sig bakom alla skärmar och är oåtkomlig.
Om jag ibland försöker bli sams igen och närmar mig honom på kvällen kan det bli en bra natt och allt känns okej igen. Men nästa dag är vi tillbaka i gamla girigheten och gnabbet.
Jag vill inte att min son ska växa upp med grälande, trista föräldrar. Det är såna vi har blivit i stället för att vara kärleksfulla och ömsinta. Jag vill inte skiljas, för innerst inne är jag väldigt fäst vi min sambo och skulle gärna vilja gifta mig med honom. Men vågar jag tro på en fortsättning för oss? Hur ska vi hitta tillbaka till glädjen och glöden?
Elsy

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

EXPERTEN GER RÅD

DCF 1.0

Anne-Marie Furhoff

NI MÅSTE LYSSNA PÅ VARANDRA!

Du beskriver en naturlig utveckling från blind passion till en mer klarsynt, vardaglig kärlek, där man ser hela människan på gott och ont. När man får barn förändras också fokus, från parförhållandet till barnet, och då uppstår lätt en obalans.
Risken nu är att ni fastnar i att bara se det negativa och tappar respekten för varandra. Ni verkar ha hamnat i att växelvis anklaga varandra och gå i försvar. Det medför till slut en låsning som måste brytas.
Det gör man genom att aktivt lyssna till vad den andre faktiskt vill ha sagt och sedan gå varandra till mötes. Ni behöver båda försöka förstå att det ligger något viktigt i vad den andre säger.
Det gäller alltså att ni ser allvaret i situationen och gemensamt tar tag i det hela. Då kan ni hitta tillbaka till kärleken.
Hälsningar Anne-Marie Furhoff

 

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…