Annons

Annons

Falukorv i ugnen med äpple, senap och salami

Falukorv, äpple, senap, salami och en skvätt grädde i en och samma form – lättfixat och läckert!

Falukorvsring med äpple, senap och salami.

Falukorv i ugnen med äpple, senap och salami

4 personer
600 g falukorv
2 msk fransk senap
1–2 äpplen
2 rödlökar
60 g salami i skivor
100 g riven gratängost
1 dl vispgrädde
1 dl hackad persilja
Potatismos:
800 g mjölig potatis
25 g smör
½ dl mjölk
salt, peppar

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Ta bort skinnet från falukorven. Skär snitt ner till ¾ av korven med ca 1 cm mellanrum. Lägg över i en ugnsform. Bred senap i snitten och på korven.
3. Kärna ur och skiva äpplena. Skala och skiva löken. Stick omväxlande ner äpple, lök och salami i snitten. Strö över ost och häll grädden över korven. Får du äpple och lök över, lägg det runt korven.
4. Tillaga i ugnen, ca 20 minuter.
5. Potatismos: Skala och tärna potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Tillsätt smöret i bitar och mjölk och mixa till ett mos. Smaka av med salt och peppar.
6. Vid servering: Strö över hackad persilja.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Falukorvsgratäng – en lyxig vardagsklassiker!

Mozzarellafalukorv med senapsrostade rotfrukter

Grekisk potatis- och falukorvsgratäng

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…