Annons

Annons

Falukorv med fetaost, tomat och oliver

Falukorv med Medelhavssmak

Serveras med potatis.

4 personer

500 g falukorv
3 tomater
150 g fetaost
1 dl crème fraiche med smak av grillade grönsaker
1 liten zucchini
1 röd paprika
30 g babyspenat
1 dl urkärnade gröna oliver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
Topping:
ca 1 dl riven lagrad ost
Garnering:
kryddgrönt

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Placera korven i smord eldfast form. Skär snitt nästan rakt igenom korven. Skiva tomater och fetaost. Klicka ner crème fraiche i snittet. Placera även tomater och fetaost i snitten.
3. Dela zucchinin i bitar. Kärna ur och dela paprikan.
4. Placera spenat, zucchini, paprika och oliver i mitten och runt om korven.
5. Salta och peppra över korven, ringla över olivolja. Strö över riven ost.
6. Gratinera strax under ugnens mitt, 20–25 minuter eller tills korv och ost fått fin färg. Servera korven med sallad, bröd och potatis.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg.

Foto: Anders Norrsell.

Prova också:

Mozzarellafalukorv med senapsrostade rotfrukter

Falukorvsgryta med curry och chili


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…