Annons

Annons

Falukorvsgratäng med bacon

Falukorv i ugnsform med stekt bacon, paprika, svamp och grädde! Gratäng när den är som bäst!

 

Falukorvsgratäng med bacon

Falukorvsgratäng med bacon
4 personer
400 g falukorv
2 pkt bacon à 140 g
1 gul lök
1 röd paprika
200 g champinjoner
1 msk rapsolja
3 dl vispgrädde
salt, peppar
2 msk hackad färsk oregano
150 g västerbottensost
Servering:
300 g spagetti

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Dra av skinnet och tärna falukorven. Strimla baconet. Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Bryn falukorven i fettet från baconet.
3. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva svampen. Stek lök, paprika och svamp tills det är mjukt i stekpanna med olja och blanda det med korv och bacon. Lägg över i en ugnsform.
4. Häll i grädden. Salta och peppra. Strö över oregano och toppa med riven ost.
5. Tillaga i ugnen tills osten fått fin färg, ca 15 minuter. Servera med kokt spagetti.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Falukorv i ugnen med tomat, ost och äpple

Ugnsstekt falukorv 
med ädeloströra

Falukorv med fetaost, tomat och oliver


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…