Annons

Annons

Falukorvsgratäng med ostsås

Ett recept som gör vardagsmaten både enkel och god. Bjud på en krämig gratäng med falukorv och ost.

falukorvsgratang

Falukorvsgratäng med ostsås

4 personer
250 g valfri pasta
500 g falukorv
1 purjolök
2 msk smör
250 g broccoli
1 dl riven lagrad ost
10 cocktailtomater

Annons

Ostsås:
4 dl matlagningsrädde
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
2 msk majsstärkelse
1 1/2 dl riven lagrad ost
1/2 dl finhackad persilja

Garnering:
kryddgrönt

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spola i kallt vatten och låt rinna av.
Strimla korven. Ansa och strimla löken och bryn den blank och smidig i matfett.
Ansa broccolin och dela den i mindre buketter. Koka broccolin ca 2 minuter i lättsaltat vatten, låt rinna av. Halvera tomaterna.
Sås: Koka upp matlagningsgrädden och red av med majsstärkelse. Salta och peppra. Tillsätt ost och hackad persilja och låt det smälta ner i sås en under tiden som du rör.
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman pasta, lök, korv, broccoli och tomater. Fördela blandningen i en smord ugnsfast form. Häll över ostsåsen.
Grädda gratängen i ugnens mitt ca 20–25 minuter, eller tills du har fått en fin och gyllene yta och ostsåsen har stannat helt i gratängen. Garnera med kryddgrönt och servera.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Stroganoff med pepparrotssting

Falukorvsgratäng – en lyxig vardagsklassiker!

Falukorvsgryta

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…