Annons

Annons

Färgstarke Lars Lerin – framröstad favorit i Vinter i P1

Konstnären Lars Lerin är en av de sommarpratare som folket röstat fram till att höra igen – denna gång som vintervärd i Vinter i P1. På juldagen berättar han om mötet med en gorilla i Budapest Zoo, en hjärnkirurg i Teheran och så lite grisuppfödning på det.

Vinter i P1 Vintervärdar: Sanna Lundell (som håller i Kjell Enhager), Johan Rockström, Lars Lerin (sittande), Olof Wretling, Alice Teodorescu (som håller i Terese Cristiansson) och Hans Rosling. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Vinter i P1 med Sanna Lundell (håller i Kjell Enhager), Johan Rockström, Lars Lerin (i grönt), Olof Wretling, Alice Teodorescu (håller i Terese Cristiansson) och Hans Rosling. Foto:

Kärlek, humor, feminism, klimathot, flyktingkris och yolo. När lyssnarna nu för femte gången önskat vintervärdar bland sommarpratarna valde de Lars Lerin, Terese Cristiansson, Kjell Enhager, Johan Rockström, Hans Rosling, Alice Teodorescu, Olof Wretling och Sanna Lundell.

Annons

Först ut på juldagen är Lars Lerin – färgstark, värmländsk konstnär och författare.

Lars Lerin
Vad ska du prata om?
– På juldagen kommer det att handla om resor i tid och rum. Jag ska prata om hemlängtan, stora hav, blåa berg och om en och annan dejt i främmande land. Och hur ledsamt det var på Kanarieöarna till exempel på 1980-talet. Vidare ska jag berätta om mötet med en gorilla i Budapest Zoo och en hjärnkirurg i Teheran. Lite om grisuppfödning blir det kanske också. Men jag vet inte om jag nämner något om insekter…

Lars är 61 år, född i Munkfors, bosatt vid Hammarö i Värmland, var både sommar- och vintervärd 2012. Han anses vara Nordens främste akvarellmålare med det egna konstmuseet Sandgrund i Karlstad. Han är aktuell med boken ”Axels tid” som även finns som ljudbok med nykomponerad musik av Benny Andersson.

2014 fick han Augustpriset 2014 för sin ”Naturlära”. Han är ständigt aktuell med utställningar som visas runt om i landet och konstverken har även visats ibland annat Frankrike, Tyskland och USA. Lars sökande efter kärlek och första mötet med äkta mannen från Brasilien, skildrades i dokumentärfilmen ”För dig naken” 2012.

Missa inte vintervärdarna 25/12-1/1, kl 13-14.30 i P1 i Sveriges Radio:

25/12 Lars Lerin, konstnär, författare, 61 år
26/12 Terese Cristiansson, journalist, utrikeskorrespondent, författare, 41 år
27/12 Kjell Enhager, föreläsare, ledarskapskonsult, golfinstruktör, 57 år
28/12 Johan Rockström, professor i miljövetenskap, agronom, 49 år
29/12 Hans Rosling, folkbildare, föreläsare, professor, 67 år
30/12 Alice Teodorescu, politisk redaktör, debattör, jurist, 31 år
31/12 Olof Wretling, skådespelare, 40 år
1/1 Sanna Lundell, journalist, programledare, driver ridstall, 37 år

Sammanställt av Erika Svernström Foto:Mattias Ahlm/Sveriges Radio


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…