Annons

Annons

Färsbiffar med bacon och klyftpotatis

Färsbiffar med god smak av kapris, rödbetor och rosmarin sätter guldkant på vardagen! Servera med bacon och senapsås.

Färsbiffar med rosmarin och bacon – recept

4 personer
1 ägg
2 msk ströbröd
500 g nötfärs eller annan färs
2 tsk torkad rosmarin
salt, peppar
1 dl fint tärnade inlagda rödbetor
2 msk kapris
1 msk smör
140 g bacon

Annons

Senapssås:
1 1/2 dl crème fraiche
2 tsk fransk senap

Servering:
rostad potatis, se recept nedan
tärnade inlagda rödbetor
kapris

1. Blanda ägg och ströbröd, 
och låt det svälla, 5 minuter.
2. Tillsätt färs, rosmarin, salt, 
peppar, rödbetor och kapris, och 
forma stora biffar av smeten. 
Låt biffarna ligga på en vattensköljd skärbräda, 5 minuter. 
Stek biffarna klara.
3. Dela baconskivorna på mitten och 
stek knaprigt. Låt rinna av på 
hushållspapper.
4. Senapssås: Blanda crème fraiche och senap.
5. Servering: Toppa biffarna med bacon och servera med rostad potatis, senapssås och ev rödbetor och kapris.

Rostad potatis
Sätt ugnen på 225°. Skölj eller 
skala 600 g potatis och skär den 
i klyftor. Lägg på en plåt med 
bakplåtspapper och tillaga i ugnen, ca 30 minuter. Skär du potatisen 
i skivor går den ännu fortare att
tillaga.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Baconlindade färsbiffar med tomatsås

Köttfärspaj med bacon och paprika

Viltfärsbiffar med örtig svampsås


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…