Annons

Annons

Färskostfylld kycklingfilé med tryffelsås

Bästa festmaten! Bjud på en saftig kycklingfilé med en fantastisk tryffelsås.

Fylld kycklingfilé

4 portioner
4 kycklingfiléer
8-10 färska basilikablad
100 g färskost
1 dl riven parmesanost
140 g skivat bacon
2 msk smör eller margarin

Rostade rotfukter:
800 g delikatesspotatis
4 morötter
1 liten bit kålrot
3 palsternackor eller persiljerötter
3 msk olivolja
1/2-1 dl lingon

Annons

Tryffelsås:
2 schalottenlökar
1 msk smör eller margarin
1 msk strösocker
3 dl rödvin
2 dl vatten
3 msk kalvfond
2 krm vit tryffelolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gilla Året Runt på Facebook

Garnering:
kryddgrönt, t ex timjan

Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa kycklingen och skär en ficka i varje kycklingfilé. Blanda parmesan och färskosten och fördela i varje ficka. Placera
basilikabladen på osten.
Linda baconskivor runt om kycklingfiléerna. Fäst med tandpetare. Bryn kycklingen i smör. Lägg i smord ugnsform och stek vidare i ugnen till en temperatur på ca 70 grader.
Rostade rotfrukter: Tvätta
potatisen och dela den. Skala och dela morötter, kålrot och palsternackor i bitar. Blanda med olivolja och lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Ugnsrosta ca 30-35 minuter. Vänd försiktigt ner lingonen.

Tryffelsås: Fräs schalottenlöken glansig utan att den tar färg. Tillsätt socker och bryn tills sockret blir gyllenbrunt. Tillsätt rödvin och reducera tills ca en tredjedel återstår. Tillsätt vatten och kalvfond. Låt småkoka 15-20 minuter. Såsen ska reduceras till ca hälften och bli simmig i konsistensen.
Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.­

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Bjuda på en läcker 3-rätters meny!

Recept förrätt: Blinitallrik

bliner med skaldjur

Recept efterrätt: Smördegsbakelse med persika

smördegsbakad persika

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…