Annons

Annons

Favoritviner till sommarens bufféer!

Tillfällena att bjuda på buffé duggar tätt så här års! Här kommer några förslag på gott vin att servera till dessa.

Vin till buffen

Favoritviner till sommarbuffén

Studentbuffé, nationaldagsbuffé, midsommarbuffé, grillbuffé…
Ja, man kan faktiskt bjuda på buffé utan att ha någon speciell anledning också!
Inget vin blir gott om det är för varmt och i sommarvärmen höjs temperaturen snabbt. Så tänk på att kyla vinet ordentligt innan du ställer fram det. Även rödvinet behöver lite kylning och blir bäst omkring 16-18 grader. Så mitt råd är att hellre kyla för mycket än för lite!

Annons

VITT

Crudo Catarratto Zibibbo Organic (4993) 79 kr är ett riktigt fyndvin från Sicilien som du kan köpa på systembolaget fr o m 1 juni. Jättegott till sallad och lättare bufférätter. Utmärkt även som aperitif! Jag kan nästan se mig själv mingla runt bland syrénerna med ett glas i handen. Dessutom ekologiskt!

Cono Sur Chardonnay (6600) 89 kr. Det här fruktiga ekologiska vinet från Chile tycker jag passar bra till det mesta på buffébordet. Går också utmärkt att servera till grillad fisk och skaldjur.

RÖTT

Côtes-du-Rhône Reserve (6018) 79 kr. Den här lite kryddiga fransmannen finns även som box för 249 kr. Ett bra val om du kanske har mer kött än fisk på buffén. Prisvärt!

Rawson’s Retreat Shiraz Cabernet (6942) 79 kr för en falska och 249 kr för en box. Ett gott och smakrikt vin från Australien som jag gärna skulle välja att bjuda på till grillbuffén. Det finns även på halvflaska för 49 kr, vilket kanske inte är så aktuellt just till buffén, men som annars kan vara bra om man inte vill ha så mycket vin.

Briccotondo Barbera (2773) 89 kr. Från Piemonte i Italien kommer det här trevliga vinet som jag tycker fungerar fint till det mesta och som därför är ett ypperligt bra val till buffén. Att det dessutom är väldigt prisvärt gör inte saken sämre.

ROSÉ

La Spinetta il Rosé di Casanova (92304) 119 kr. Från Toscana i Italien kommer det här fruktiga och fräscha rosévinet som blir den här omgångens dyraste tips, men det är väl värt sina pengar. Passar lika bra till en somrig buffé som till picknicken eller en middag med fisk eller skaldjur.

MOUSSERANDE

Prosecco la Robinia Extra Dry (7486) 89 kr. Bubblor är alltid lite extra festligt! Varför inte bjuda på mousserande rakt igenom? Den här proseccon går alldeles utmärkt att bjuda på både som aperitif eller till buffén.

Av Lena Walldin – vinintresserad redaktionsekonom på Året Runt

LÄS OCKSÅ
Somrig squashpaj

Minipajer med lax och gravlaxsås

Kycklingsnurror med pesto

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…