Annons

Annons

Fem bubblande italienare!

Att bjuda på ett mousserande vin är alltid festligt! Här är fem bubbliga italienare.

Italienskt mousserande

Italienskt bubbel

Inspirerad av två veckors semester i Italien väljer jag den här gången att tipsa om goda bubblande viner därifrån. Vad kan vara godare att servera sina gäster och sig själv före maten än ett väl kylt mousserande vin?

Annons

Pizzolato Spumante d’Italia Bianco (77185) 69 kr passar utmärkt att använda om du ska blanda en Aperol Spritz eller någon annan drink där mousserande vin ingår. Fungerar också bra till mat med asiatisk touch eller en lättare sallad.

Crudo Prosecco (76580) 79 kr. Det här ekologiska vinet hittar du i systembolagets beställningssortiment. En prisvärd, fruktig och fräsch prosecco som är god både som aperitif och till skaldjur och fisk. Varför inte prova till bläckfisk om du gillar det?

P.Lex Prosecco Brut (77889) 99 kr. När rapparen Petter firade 15 år som artist lanserade han det här vinet som han döpte efter sitt artistnamn Petter Alexis. Ett riktigt gott bubbel som passar fint att dricka både som det är och till rätter av fisk och skaldjur. En av mina favoriter just nu!

Ferrari Brut (7721) 155 kr tycker jag är ett utmärkt val när man vill köpa ett mousserande vin någonstans mittemellan ”billig” prosecco och ”dyr” champagne. Den är gjord på enbart chardonnay. Servera det som aperitif eller till lättare rätter av kyckling, fisk eller skaldjur.

Monte Rossa Flamingo Rosé Brut (7615) 159 kr är ett bubblande rosévin som kommer från distriktet Franciacorta i Lombardiet i norra Italien. Franciacorta brukar kallas för Italiens svar på champagne och trots att det troligen produceras de bästa mousserande vinerna i Italien där, är vinerna långt ifrån lika kända som sin landsman prosecco. Det här dricker jag gärna till en god vegetarisk rätt, något med fisk och skaldjur eller som aperitif!

Av Lena Walldin – vinintresserad redaktionsekonom på Året Runt

LÄS OCKSÅ
Smördegspaj med sparris och krasse

Lyxig smörgåstårta med lax och sparris

Bjud på läckra räkstrutar

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…