Annons

Annons

Fem ekologiska boxviner

Bag in box är praktiskt när man är många. Här kommer tips om fem goda boxviner som alla är ekologiska.

Bag in box

Ekologiska boxviner

När man är många så är det ju onekligen smidigt att bjud på boxvin. Jag brukar hälla upp vinet på karaff en stund innan det ska serveras och kyla till rätt temperatur om det behövs. Det ser trevligare ut och vinet brukar smaka lite bättre än om du tar det direkt ur boxen.
En öppnad box som du förvarar i kylskåp brukar hålla sig fräsch i max tre veckor tycker jag, så är du och dina middagsgäster väldigt måttliga kanske vin på flaska passar bättre.

Annons

Rött vin

Ciù Ciù di Bartolomei Grande Sangiovese (2334) 219 kr kommer från regionen Marche i Italien och är gjort på druvorna sangiovese och montepulciano. Passar bra till rätter med vilt eller nöt. Jag skulle gärna dricka det till älgfärsbiffar eller spagetti med köttfärssås, och jag skulle definitivt hälla en skvätt i såsen också som får koka in och ge god smak.

Cameleon Selection Malbec (6581) 227 kr. Det här vinet kommer från Mendoza i Argentina. Till en god smakrik kötträtt, gärna av lamm är det supergott. En god gryta passar bra och även här häller jag gärna lite i grytan.

Org de Rac Shiraz Cabernet Sauvignon Merlot (2389) 229 kr. Från Western Cape i Sydafrika kommer det här trevliga vinet som passar till det mesta. Kött, kyckling och lite smakrika ostar är gott till och till söndagssteken eller grytan serverar jag det gärna.

Vitt vin

Las Moras Reserve Chardonnay (16018) 229 kr. Här har vi en vit Argentinare, denna gång från vindistriktet Cuyo. Ett smakrikt vin som är gott till ugnsstekt eller grillad fisk. Det går också utmärkt att servera på buffébordet.

Brochet Facile Sauvignon Blanc (2267) 239 kr är en fransk favorit från Loiredalen som du kan servera både som aperitif och till fisk och skaldjur. Det fungerar också bra till vegetariska rätter och varför inte till en ostbit, t ex chèvre.

Av Lena Walldin – vinintresserad redaktionsekonom på Året Runt

LÄS OCKSÅ
Lammstek med potatisgratäng

Boeuf bourguignon

Köttfärssås från Milano


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…