Annons

Annons

Fem röda viner i pingst – från budget till lyx!

Pingsthelg och final i Eurovision Song Contest! Två bra anledningar att servera sig själv och sina vänner ett gott vin.

vinlena

Visst är det konstigt hur man tänker ibland? Ute på restaurang betalar man hutlöst mycket för ett ganska mediokert vin, medan man kan stå framför vinhyllan på Systembolaget och inte vilja spendera för mycket. Men ibland kan man ändå känna att man vill unna sig något extra. Här är några av mina tips på röda viner i olika prisklasser:

Annons

Mauro Primitivo Alberello (32364) 69 kr är ett riktigt fynd från Italien. Gott till rätter med fläsk, lamm och nötkött men passar också utmärkt till en god lagrad ost. Eller varför inte till pizzan? Finns också som halvflaska för 38 kr.

Simonsig Cape Blend (2849) 75 kr. En blandning av cabernet sauvignon, pinotage och en liten touch shiraz. Den här sydafrikanen är enligt mitt tycke ett av systembolagets mest prisvärda rödviner just nu. Själv serverade jag den till en kycklinggryta för några veckor sedan och det kan jag verkligen rekommendera.

Lat42 Gran Reserva (12679) 99 kr. Rioja är ett av Spaniens mest kända vindistrikt och därifrån kommer det här vinet. En klassisk och tilltalande rioja skulle jag vilja säga, gjord på druvan tempranillo. Passar bra till stekt eller grillat kött.

Tapiz Organic Reserve Malbec (6529) 150 kr. Argentinarna gillar grillat kött, ofta i stora lass! Till det dricker de gärna en god Malbec. Den här är ekologisk och kommer från distriktet Mendoza och har en ganska tydlig smak av mörka bär och örter. Jag dricker den gärna som argentinarna själva – till en grillad köttbit och en fräsch sallad!

Rust en Vrede Estate (12356) 269 kr. När jag vill lyxa till det och dricka ett riktigt gott vin lägger jag gärna lite extra pengar på det här balanserade vinet från Stellenbosch i Sydafrika. Cabernet sauvignon, shiraz och lite merlot hittar du här. Jättegott till lammkotletter eller vilt.

Av Lena Walldin – vinintresserad redaktionsekonom på Året Runt

LÄS OCKSÅ
Ugnsbakad kycklinggryta

Pizza med päron och skinka

Sallad med helgrillad fläskfilé

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…