Annons

Annons

Fem vita viner till midsommarfesten!

Tänk att det redan är midsommar! Nu är vi optimister och håller tummarna för att vädret visar sig från sin bästa sida. Några tips på gott vitt vin får du här.

Vitt vin till midsommar

Fem goda vita viner

Ett gott vitt vin en härlig sommardag slår det mesta. Tänk bara på att hålla det ordentligt kallt!
Ta fram lite i taget ur kylen eller håll kallt med hjälp av hinkar fyllda med is.

Chill Out Organic Riesling (2104) 69 kr. Från Tyskland kommer det här fruktiga vinet. Serveras som aperitif eller till laxen och salladen på midsommarbuffén. Eftersom det säljs på PET-flaska är det dessutom utmärkt att packa med i picknick-korgen. Ekologiskt!

Annons

Domaine Lalande Sauvignon Blanc (75181) 69 kr. Det här franska vinet blev jag bjuden på av goda vänner en härligt solig kväll i slutet av maj. Vi drack det som en aperitif men jag skulle också gärna servera det till fisk och skaldjur. Jag blev glatt överraskad när jag hörde priset på den här flaskan!

Simonsig Chardonnay (2032) 89 kr, är en av mina personliga favoriter bland de vita vinerna! Kommer från Stellenbosch i Sydafrika och är ett riktigt bra vin tycker jag. Drick det till rätter av fisk, kyckling eller till en bit god ost.

Cantina Zaccagnini Dal Tralcetto Pecorino (70297) 89 kr. Det röda vinet med samma namn känner de flesta av oss som ”Pinnvinet”. Väl värt att prova är den vita varianten, som likt sin röda kompis kommer från italienska Abruzzerna. Passar bra både som sällskapsvin och till rätter med fisk eller ljust kött. Eller som namnet antyder – till en god Pecorinoost.

KWV Chardonnay (7055) 209 kr. När man är många är det ju onekligen väldigt smidigt att bjuda på boxvin. Omgångens box blir den här trevliga sydafrikanen som du också hittar på flaska för 75 kr om du föredrar det. Gott till grillad fisk, kyckling eller bara som det är.

Av Lena Walldin – vinintresserad redaktionsekonom på Året Runt

LÄS OCKSÅ
Hur blir vädret i midsommar?

Det här visste du (kanske) inte om midsommaren

Årets matjessillstest

 

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…