Annons

Annons

Festlig färskpotatisar med läcker topping

Bjud på något oväntat! Dessa festliga potatisar med topping blir snabbt en ny favorit.

Festliga potatisar – recept

4 personer

700 g färskpotatis
Örtkräm:
2 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 dl finhackade örter, t ex dragon och persilja
1 msk citronsaft
1 tsk finrivet citronskal
salt och svartpeppar

Annons

Topping 1:
200 g kallrökt lax eller 200 g skalade räkor
dillvippor
citronklyftor

Topping 2:
100 g bresaola
½ dl pinjenötter, rostade
4 msk pesto
50 g riven parmesanost

Topping 3:
100 g kokt skinka
2 msk finhackat äpple

Topping 4:
2 msk finklippt krasse
1 msk finhackad purjolök

1. Tvätta potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna.

2. Örtkräm: Blanda samman alla ingredienser till krämen i en bunke.

3. Lägg ut potatisarna på ett fat och toppa med krämen. Garnera med valfri topping och servera till ett
 glas bubbel.

Recept: Maria Zihammou
Foto: Annika Broman

Prova också:

Lerpottesill med matjes och färskpotatis

Färskpotatispaj 
med lax

Så kokar du färskpotatisen på bästa sätt

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…