Annons

Annons

Festligt Året Runt – rostbiff med potatiskaka

Koriandermarinerad rostbiff med potatiskaka och rucolasås

Koriandermarinerad rostbiff
6 personer:  (för att få ett saftigare kött tillagar vi minst 1 kg som räcker till minst 6 pers)

1 kg rostbiff

Marinad:
1 1/2 dl japansk soja
3/4 dl koncentrerad svartvinbärssaft
1 hackad grön chilifrukt
1–2 pressade vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk koriander eller koriander på burk
salt och peppar
ev lite färsk koriander till garnering

Annons

Sätt ugnen på 150 grader. Stek rostbiffen tills innertemperaturen nått 60 grader. Då är köttet rosa inuti.
Låt svalna inlindat i folie.
Rör ihop alla ingredienserna till marinaden. Skär upp rostbiffen i tunna skivor och lägg på uppläggningsfat. Droppa marinaden över skivorna.
Täck och låt stå kallt några timmar eller över natten. Garnera eventuellt med lite färska korianderblad.

Servera med potatiskaka, recept hittar du här och ruccolasås, recept hittar du här

Av Anncatrin Rosenqvist Foto Ragnar Omarsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…