Annons

Annons

Filmjölksbröd med nötter och torkad frukt

Läckert bröd fyllt med nötter och torkad frukt! Dessutom behöver det ingen tid att jäsa.

Filmjölksbröd med nötter och torkad frukt recept

Filmjölksbröd med nötter och torkad frukt – recept

1 bröd
300 g torkade frukter, t ex aprikoser, russin, gojibär, tranbär
300 g nötter och frön, t ex 
hasselnötter, valnötter, solrosfrön, pistaschmandlar och melonkärnor
1 tsk salt
2 dl rågmjöl
4 dl vetemjöl
5 dl filmjölk
1 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Strimla eller tärna frukterna.
3. Hacka nötterna grovt. Blanda nötter, frön, salt samt råg- och vetemjöl.
4. Blanda filmjölk och bikarbonat och vänd ner det i de torra ingredienserna. Tillsätt sirap och frukten, blanda noga.
5. Fördela smeten i en brödform,
ca 1½ liter, med bakplåtspapper och släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 2 timmar. Blir brödet mörkt, täck med aluminiumfolie. Ta ut brödet ur formen och vira en handduk om.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Baka härliga nötbröd

Glutenfritt knäckebröd med frön

Godaste filmjölksbrödet med frukt och nötter


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…