Annons

Annons

Fina fötter i sommar

Man ska vara rädd om fötter, de ska bära långt. Ett fotbad och en daglig insmörjning kan göra underverk för dina fötter.

178484567

Det är lätt att glömma bort fötterna, de är ju oftast instängda i skor. Men nu går vi barfota i träskor eller sandaler och då syns de. Tyvärr får en del av oss självsprickor. Djupa hudsprickor på trampdynan eller hälen, som ibland kan göra väldigt ont. Det finns speciella plåster (Compeed) som kan hjälpa sprickan att läka inifrån. Men det bästa är att hålla fötterna mjuka och förebygga sprickor genom att smörja in dem varje dag.

Annons

Tappa upp ett skönt fotbad
Vattnet ska vara varmt, omkring 39-40 grader är lagom. Ta en balja där fötterna får gott om plats. Tillsätt en sked tallsåpa, honung, oliv- eller solrosolja i vattnet. Det hjälper till att mjuka upp och återfukta fötterna. Du kan gärna tillsätta lite salt också. Det verkar också uppmjukande, men det motverkar också bakterier som kan ge illaluktande fotsvett.

Sjunk ner i en skön fåtölj och koppla av. Passa på att njuta av en god bok eller en spännande tidning medan dina trötta fötter får nytt liv.

Låt fötterna bada i minst 20 minuter och fila sedan bort förhårdnader med en pimpsten eller en sandpappersfil. Låt bli metallfilen, den är för hård mot huden och effekten kan bli att mer hård hud produceras.  Tänk också på att inte fila fötterna för ofta, högst en gång i veckan.

Massera och torka fötterna med en frottéhandduk. Smörj dem med olja eller en kräm som är avsedd speciellt för fötterna. Krämen måste vara fetare än vanlig hudlotion, eftersom huden på fötterna är mycket tjockare än på resten av kroppen. Välj gärna en kräm utan tillsatser och med naturliga ingredienser som olivolja, bivax eller sheasmör.

Klipp naglarna rakt av, men akta så att du inte klipper dem för kort. Runda försiktigt av kanterna med en nagelfil.

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…