Annons

Annons

Fira far med ett gott vin på söndag!

Har du problem att hitta en present till fars dag? Ett gott vin brukar vara uppskattat.

Ett gott vin till fars dag

Ett gott vin till fars dag

Även om min pappa tycker det är roligt att få en slips eller en skjorta i present på fars dag är jag övertygad om att han blir ännu gladare av att få en fin presentpåse med ett riktigt gott vin i!
Och vill du inte ge bort en vinflaska i present – varför inte bjuda på något riktigt gott att dricka till middagen?

Annons

Rött vin

Quara Single Vineyard Malbec (6551) 129 kr kommer från Argentina. Ett smakrikt och lite kryddigt typiskt malbecvin som är jättegott till en god stek eller en gryta med nöt eller vilt, gärna med svamp i.

Serego Alighieri Vaio Armaron (2419) 399 kr. Från byn Gargagnago i italienska Valpolicella kommer det här supergoda Amaronevinet. Passar utmärkt till rätter av nöt och vilt, men går också jättebra att dricka till en vällagrad parmesanost. Om pappa orkar vänta ett par år så blir det nog ännu bättre!

Vitt vin

Saint Clair Riesling (6456) 99 kr. En trevlig riesling från Nya Zeeland som fungerar utmärkt både som aperitif som till lättare fisk- och skaldjursrätter. Själv skulle jag nog bjuda far på en skaldjursrisotto till det här goda vinet.

Chablis Premier Cru Fourchaume (7457) 199 kr. En fransman som passar bra till de flesta rätter med fisk och skaldjur. En god ugnsbakad torskrygg med trevliga tillbehör blir perfekt. Eller varför inte överraska med en lyxig skaldjursplateau?

Mousserande

Bacio della Luna Prosecco Superiore Brut (2332) 109 kr från Veneto i Italien är ett festligt bubbel som jag gärna bjuder på före middagen. Ett utmärkt mingelvin, men du kan också servera det till fisk och skaldjur.

Bollinger Special Cuvée Brut Champagne (7418) 449 kr. Med Bollinger i glaset kan pappa få känna sig som James Bond en stund och det kan han väl vara värd på sin egen dag. Jättegod att dricka som den är och den passar också bra till fisk, skaldjur och kyckling.

Av Lena Walldin – vinintresserad redaktionsekonom på Året Runt

LÄS OCKSÅ
Viltskavsgryta

Torskrygg på rotfruktsbädd

Fransk lövbiff med parmesanpotatis

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…