Annons

Annons

Fira valborg med ett gott vin

Den här helgen finns det många skäl att fira! Inte minst att våren är i antågande.

 

Vintips

Oavsett om du firar valborg med att titta på en brasa, ser på kungens firande på TV eller gör något helt annat kan ett gott vin förgylla middagen. Något av dessa tänker åtminstone jag öppna i helgen:

Mousserande

Massé Brut (7865) 219 kr. Champagne är alltid festligt när man vill fira lite extra. Inled valborgshelgen med att bjuda på ett glas före middagen, eller kanske till en god förrätt med skaldjur. Finns även i halvflaska för 149 kr.

Annons

Boschendal Brut Chardonnay Pinot Noir (7889) 99 kr är ett gott och prisvärt alternativ till champagne. Från Sydafrika kommer det här mousserande vinet. Gott både som aperitif och till rätter med fisk och skaldjur.

Rött

Raza Selection Malbec Shiraz (6504) 89 kr är ett ekologiskt vin från Argentina, gjort på lika delar malbec och shiraz. Jag skulle gärna servera det till en örtkryddad lammfilé eller en grillad biff med goda tillbehör.

Fonterutoli No 10 (71062) 119 kr. Från Chianti i Toscana kommer det här vinet med störst del merlot, men också en liten del sangiovese. Enligt min smak ett ganska så typiskt italienskt vin som passar fint till rätter av mörkt kött  men som också är gott till en klassisk pasta bolognese eller lite blandade kalla charkuterier.

Vitt

Penfolds Koonunga Hill Chardonnay (6463) 89 kr. Ett fruktigt vin från Australien som är gott till fisk- och skaldjur, men också går jättebra till rätter med ljust kött och kyckling.

Il Nostro Catarratto Chardonnay (22973) 179 kr. Den här boxen från Sicilien ger dig ett riktigt bra vin för pengarna! Passar utmärkt till fisk eller en fräsch kycklingsallad.

Rosé

Tommasi Baciorosa Appassionato (72433) 89 kr. Ett torrt och ganska så bärigt rosévin att dricka i solen på balkongen eller i trädgården, till en sallad eller till en god fisk. Själv provade jag den häromdagen till ungsbakad lax med sparris och körsbärstomater. Rekommenderas!

Av Lena Walldin

Vårgoda rätter till Valborg:
Picknick: Kycklingsallad med melon och avokado

Snacks: Parmesan- och pinjeflarn

Matredaktörens bästa Valborgsmeny: Sparris, kyckling och jordgubbar

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…