Annons

Annons

Chokladmoussetårta med blåbär

Tårtan går bra att frysa och servera halvtinad, strö då över bären innan det är dags att servera.

Året Runt Kladdkakor Janet Gustavsson

8-10 bitar:

100 g smör
2 ägg
2 dl råsocker
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker

Chokladmousse:
200 g mjölkchoklad
1 äggula
3 dl vispgrädde
2 dl blåbär

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och råsocker pösigt, tillsätt det smälta smöret.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord ugnsform, ca 22 cm i diameter, och grädda ca 15 minuter. Låt kakan kallna.
Hacka mjölkchokladen och smält i vattenbad, rör i äggulan när chokladen svalnat lite. Vispa grädden och vänd ner i den svalnade chokladen. Bred krämen på kakan och strö över blåbären. Ställ i kylen ett par timmar.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Av: Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…