Annons

Annons

Fira världsbokens dag med att läsa!

LÄSTIPSET! Idag är det 20 år sedan Unesco instiftade Världsbokens dag. Syftet är att uppmärksamma läsningens betydelse och alla världens författare. Fira dagen genom att börja på en riktigt bra bok.

Annons
En mörderska bland oss av Hannah Kent

En mörderska bland oss av Hannah Kent

Titel: En mörderska bland oss

Författare: Hannah Kent

Förlag: Damm förlag

Den australiensiska debutanten Hannah Kent har skrivit en fiktiv roman baserad på den verkliga händelsen med den sist avrättade personen på Island, för nära 200 år sedan, pigan Agnes Magnúsdóttir. Med gedigen forskning och långa resor till  det för henne främmande Island lyckas författaren väcka liv i både det historiska mysteriet med det brutala dubbelmordet i början av 1800-talet och det karga isländska landskapet. Och till på köpet skapa tvivel om pigans skuld.

 

Brudkistan av Unni Lindell, en Cato Isaksen-deckare

Brudkistan av Unni Lindell, en Cato Isaksen-deckare

Titel: Brudkistan

Författare: Unni Lindell

Förlag: Piratförlaget

Unni Lindell är Norges bästsäljande deckarförfattare. Med Brudkistan som kom på svenska i mars har hon skrivit sin tionde roman om polisutredare Cato Isaksen. Nästan 25 år tidigare har ett tolvårigt barn hittats död under mystiska omständigheter. Preskriptionstiden är på väg att gå ut när två kvinnor bestämmer sig för att ta en sista titt på fallet.

Men snart faller den enda kvinna offer för dödligt våld och Cato måste skydda den andra kvinnan. För att göra det måste han lyssna på det hon vet om det gamla fallet och inom kort är han själv djupt insnärjd i en förvirrande labyrint av hemligheter som någon är beredd att göra vad som helst för att skydda.

 

Kvinnan på tåget av Paula Hawkins

Kvinnan på tåget av Paula Hawkins

Titel: Kvinnan på tåget

Författare: Paula Hawkins

Förlag: Massolit

Debutanten Paula Hawkins, uppvuxen i Zimbabwe och Storbritannien, har skrivit en märkvärdig thriller om kvinnan som inte har någonting att förlora. Rachel är arbetslös och ingen frågar efter henne. För att upprätthålla en vardag tar hon ändå tåget vid samma tid varje dag och genom tågfönstret lever hon sig in i ett ungt pars liv, vars hus hon passerar varje dag.

När kvinnan i paret plötsligt försvinner inser Rachel att hon vet saker om paret som kan vara viktiga. Plötsligt har Rachel chans att bli något mer än bara kvinnan på tåget.


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…