Annons

Annons

Fisk- och skaldjurslasagne

Skaldjurslasagne
4 PERSONER
200 g laxfilé
200 g skalade räkor, frysta
1 purjolök, i slantar
1 rödlök, hackad
12 lasagneplattor
100 g färsk spenat, strimlad
SÅS:
3 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl matlagningsgrädde
3 dl vitt vin
2 msk hummerfond
salt, peppar
3 dl riven parmesan
GARNERING:
räkor
rödlök
1 citron, i klyftor
dill

Annons

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär laxen i tärningar, ca 2×2 cm. Tina räkorna.
Sås: Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan och vispa ner mjölet. Tillsätt grädde, vitt vin och hummerfond. Låt koka upp så att såsen tjocknar, salta och peppra. Rör ner 2 dl av osten, purjolöken och rödlöken.
Häll lite av såsen i en gratängform och täck med lasagneplattor. Strö över lax, spenat och räkor (spara några räkor till garneringen). Häll över sås och upprepa. Avsluta med lasagneplattor och sås. Strö över resten av osten.
Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter.
Garnera ev med räkor, rödlök, citronklyftor och dill.

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…