Annons

Annons

Fiskburgare med klyftpotatis

Har du inte testat fiskburgare tidigare så är det dags nu! Servera med krispiga klyftpotatis och fräsch gurksås.

Fiskburgare med klyftpotatis

4 personer

400 g torskfilé eller annan vit fisk
salt, peppar
2 msk hummerfond
1 ägg
1 dl ströbröd
smör till stekning
Klyftpotatis:
600 g potatis
2 msk rapsolja
1 tsk flingsalt
Servering:
4 hamburgerbröd
1 näve sallad
1 rödlök
2 tomater
2 dl ärtskott, kan uteslutas
gurksås, se recept nedan

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Klyftpotatis: Skala och klyfta potatisen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och tillaga mitt i ugnen, ca 35 minuter. Krydda med flingsalt.
3. Skär fisken i tärningar och lägg i matberedare. Tillsätt salt, peppar, fond och ägg, och mixa till en smet. Forma 
smeten till fyra burgare och vänd i ströbröd. Stek burgarna i en stekpanna med smör, 4-5 minuter per sida.
4. Vid servering: Lägg ihop burgarna med sallad, tunt skivad lök, 
skivad tomat och ärtskott. Servera med gurksås.

Gurksås
Riv gurka grovt och låt rinna av. Blanda gurka och 1 dl crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Frasiga fiskburgare med romsås

Fiskgratäng 
med citronsås och snabbpicklad rödlök


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…