Annons

Annons

Fiskburgare med klyftpotatis

Har du inte testat fiskburgare tidigare så är det dags nu! Servera med krispiga klyftpotatis och fräsch gurksås.

Fiskburgare med klyftpotatis

4 personer

400 g torskfilé eller annan vit fisk
salt, peppar
2 msk hummerfond
1 ägg
1 dl ströbröd
smör till stekning
Klyftpotatis:
600 g potatis
2 msk rapsolja
1 tsk flingsalt
Servering:
4 hamburgerbröd
1 näve sallad
1 rödlök
2 tomater
2 dl ärtskott, kan uteslutas
gurksås, se recept nedan

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Klyftpotatis: Skala och klyfta potatisen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och tillaga mitt i ugnen, ca 35 minuter. Krydda med flingsalt.
3. Skär fisken i tärningar och lägg i matberedare. Tillsätt salt, peppar, fond och ägg, och mixa till en smet. Forma 
smeten till fyra burgare och vänd i ströbröd. Stek burgarna i en stekpanna med smör, 4-5 minuter per sida.
4. Vid servering: Lägg ihop burgarna med sallad, tunt skivad lök, 
skivad tomat och ärtskott. Servera med gurksås.

Gilla Året Runt på Facebook

Gurksås
Riv gurka grovt och låt rinna av. Blanda gurka och 1 dl crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Frasiga fiskburgare med romsås

Fiskgratäng 
med citronsås och snabbpicklad rödlök


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…