Annons

Annons

Smakrik fisksoppa med lax och räkor

Uteslut räkor och vin och du har godaste vardagssoppan med mycket grönt. Lägg till aoli och vitlöksbröd. Bjudgott för alla!

soppa med lax

4 personer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liter vatten
3 msk fiskfond
3 dl vitt vin
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk finhackad dill
1 morot
1 palsternacka
250 g blomkål
250 g broccoli
500 g laxfilé utan skinn
100 g skalade räkor
1 1/2 dl ärter, gröna

Annons

Garnering:
dill
olja

Finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i lite smör utan att det får färg. Tillsätt vatten, fond, vin, grädde och dill. Låt allt koka upp. Tärna morot och palsternacka. Dela blomkål och broccoli i mindre buketter. Tillsätt morot, palsternacka och blomkål i blandningen och sjud grönsakerna mjuka.

Tärna laxen. Vänd ner laxbitar och broccoli och sjud i någon minut. Tillsätt räkor och ärter och låt allt bli varmt. Salta och peppra.

Garnera med dill och lite olja, gärna raps- eller olivolja. Servera med bröd och ost.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Lättlagad fisksoppa med curry och torsk

Lyxig lax med kalasgod fyllning

Gratinerad fisk med prästost

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…