Annons

Annons

Fisksoppa med rotsaker och smak av kardemumma

Mättande och spännande fisksoppa med rotfrukter och smak av kardemumma.

Fisksoppa med smak av kardemumma

4 personer

1 gul lök
200 g rotselleri
2 palsternackor
4 potatisar
smör till stekning
12 dl vatten
5 hela kardemummakapslar
2 hönsbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
400 g torsk
1 msk pressad citronsaft
salt
Garnering:
bladpersilja

Annons

1. Skala och hacka löken. Skala och skär rotselleri, palsternacka och potatis i jämnstora bitar.
2. Fräs löken mjuk och glansig i en gryta med smör. Tillsätt rotselleri, palsternacka, potatis, 1 liter vatten, kardemumma och buljongtärningar och låt koka tills rotfrukterna är mjuka.
3. Rör ner grädde och torsken skuren i tärningar. Låt soppan sjuda tills torsken är färdig, ca 5 minuter. Smaka av med citronsaft och salt. Tillsätt eventuellt mer vatten och låt soppan bli riktigt varm. Garnera med bladpersilja och servera soppan med bröd.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren

Prova också:

Squash soppa med räkor

Läcker fisksoppa toppad med räkor

Torskrygg med saffranssås


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…