Annons

Annons

Fixa håret med rätt redskap

har

Lockigt, krusigt, rakt med eller utan volym? Med dagens redskap är det mesta inom hårstajling möjligt.Vi ger dig tipsen!

Tänk på det här när du väljer hårverktyg:
Hårfön:
Det viktigaste när du köper en hårtork är att den är effektiv men samtidigt skonsam för håret. För het värme kan bränna hårbotten och slita på håret. Därför satsar alltfler tillverkare på produkter som inte bara torkar håret snabbt, utan också har vårdande egenskaper.
Locktång:
Marknaden kryllar av olika slags locktänger t ex klassiska locktänger, konformade eller krustänger. Välj den tång som passar bäst dina behov. Oftast är en smalare tång bäst på längre hår, den klassiska locktången är fortfarande ett bra hårverktyg som passar de flesta hår. Tängerna har utvecklats mycket de senaste åren, en jämnare temperatur och bra nypgrepp på håret gör det numera ganska enkelt att få till snygga lockar.
Plattång:
Hitta en plattång som passar just ditt hår. Ett tjockt och långt hår bör använda en plattång med breda plattor, har du kortare hår passar smalare plattor bättre. Namnet plattång kan vara lite missvisande, trots att den primärt är till för att göra ditt hår rakt så kan du även använda den för att styla, ge volym och skapa lockar.
Varmluftsborste:
Varmluftsborstar torkar och plattar håret på en och samma gång och ger det volym. Tänk på att välja en borste som är bäst lämpad för din hårlängd.

Annons

Köptips:
varmluft

När du vill locka, platta eller borsta håret
Varmluftsborsten Multistyle 1200 från BaByliss kommer med tre temperaturer och ett antal tillbehör som värmeborste 38mm, svinborste 20mm, locktång 25mm samt förvaringspåse, Elgiganten, 489 kr.

hartork
Färgglad och behändig
Looks fresh 1800 är en liten och smidig hårfön i glada färger. Perfekt att ta med på resan. Torkar håret snabbt för trots att den är så liten är den på 1800 W, 249 kr.

platt

Platt och glansigt hår
Plattången Pro styler Ionic Pro styler Ionic från BaByliss har en jonfunktion som motverkar elektriskt hår, 11 olika värmeinställningar beroende på hårtyp, tar 45 sekunder att värma upp, Mediamarkt, 590 kr.

Av Katarina Markiewicz


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…