Annons

Annons

Flankstek med fruktig sallad

Sommarens fräschaste grillmiddag – flankstek med en sallad med vattenmelon, jordgubbar och avokado.

Flankstek med fruktig sallad

4–6 personer

800 g flankstek
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½–1 msk rökt paprikapulver

Fruktig sallad:
½ vattenmelon
250 g jordgubbar
3 dl valfri småbladig sallad
2 avokador
½ citron, pressad saft
1 bifftomat
3 salladslökar
250 g pimientos de padrón
 (småpaprikor)
flingsalt
mynta

Annons

1. Pensla köttet med olja och krydda med salt, peppar och paprikapulver. Snitta köttet på sidorna. Grilla köttet på indirekt glöd, 2–3 minuter per sida. Köttet är klart när det har en innertemperatur på 58°. Låt köttet vila på smörpapper, ca 10 minuter. Skär köttet i tunna skivor.
2. Fruktig sallad: Kärna ur och skär vattenmelonen i bitar. Ansa och skär jordgubbarna i bitar. Kärna ur och skär avokadoköttet i bitar och pressa citronsaft över. Skiva tomaten. Ansa och strimla salladslöken. Grilla småpaprikorna på direkt
värme, ca 2 minuter. Vänd ett par gånger. Salta.
3. Blanda melon, jordgubbar, avokado, tomat och salladslök på ett fat. Lägg på det skivade köttet och småpaprikorna. Garnera med mynta.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Grillad flankstek med kryddig rub

Grillade chiliräkor med caesarsallad

Grillad kycklingklubba med harissaglaze och kryddsmör med chili


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…