Annons

Annons

Kolaflarn med choklad

Läckraste flarnen har en kolakräm som fyllning. Toppa med att doppa dem i mörk choklad!

Flarn med kolakräm och choklad recept

20 dubbla flarn
50 g sötmandel
50 g hasselnötter
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 msk vetemjöl
1 msk vispgrädde

Annons

Fyllning:
100 g färskost
5 msk karamelliserad mjölk

Garnering:
75 g mörk choklad

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Hacka mandel och nötter ganska fint. Låt smälta ihop med smör, socker och sirap i
en kastrull. Rör ner mjöl och grädde
och låt sjuda, 2 minuter.
3. Lägg teskedsstora klickar på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen, 5–6 minuter. Låt flarnen svalna.
4. Fyllning: Vispa färskosten mjuk. Vispa ner karamelliserad mjölk.
5. Lägg ihop flarnen med fyllningen emellan.
6. Garnering: Smält chokladen över varmt vattenbad. Pensla den på halva flarnen. Förvara flarnen i frysen.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Toscasnitt – kolasnitt med nötig twist

Kolarutor med toscatopping

Kokosflarn med smörkräm

 

Vad önskar du dig i julklapp?

Loading ... Loading ...

Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…