Annons

Annons

Fläskfilé med bacon och 
pesto

Festligt, lättlagat 
och gott – och framför allt klart när gästerna kommer. Kan det 
bli bättre?

Fläskfilé med bacon och 
pesto
4 personer
ca 700 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
140 g skivad bacon
2 msk smör
900 g delikatesspotatis
1 rödlök
ca 1 dl gröna oliver
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
4 tomater
Topping:
200 g gorgonzola
1/2 dl grön pesto (finns att köpa färdig)
8 soltorkade tomater
Garnering:
färsk timjan
Servering:
bröd
sallad

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Putsa köttet. Salta och peppra 
runt om. Linda baconskivorna 
runt köttet, fäst med tandpetare
om det behövs. Bryn köttet runt
om i en stekpanna med smör.
3. Tvätta potatisarna och dela dem om de är stora. Skala och klyfta
löken. Blanda potatis, lök, gröna
oliver, olja och salt och lägg i en ugnsform med bakplåtspapper i
botten. Dela tomaterna på mitten och lägg dem i formen. Lägg på
köttet. Tillaga strax under mitten i ugnen, ca 25 minuter. Låt vila ett
par minuter.
4. Skär köttet i grova skivor. Klicka på pesto och rumstempererad gorgonzola. Strö ut soltorkade tomater 
i bitar. Garnera med timjan och 
servera med bröd och sallad.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…